Animatie – topsport regeling FLOT

Over dit project

Studeren combineren met topsport? Dat kan. Maar, vooral jonge topsporters geloven daar niet zoveel van. Daarom heb ik voor de opdrachtgever NOC*NSF een animatie video gemaakt. Topsport combineren met studeren is niet makkelijk. Daarom hebben 10 universiteiten en 15 HBO-instellingen met NOC*NCF een actieplan opgesteld. Hierin zijn afspraken gemaakt over de organisatie van het onderwijs voor topsporters.

Voordat ik aan de animatie begon heb ik een script toegestuurd gekregen. Deze heb ik mogen aanpassen om beter te laten aansluiten op de doelgroep. Ik heb ervoor gekozen om één aankomende student als voorbeeld te gebruiken. Dit character is een topsporter die aan het nadenken is over zijn studiekeuze. Tijdens de animatie loop je met dit character door zijn studiekeuze proces.

Dit project was erg leuk om aan te werken. Ik kreeg veel vrijheid om creatieve beslissingen te maken. Daardoor heb ik de video echt op de doelgroep kunnen afstemmen. Daar is de video denk ik alleen maar beter van geworden. Ik denk dat de video aankomende studenten goed kan helpen om een weloverwogen beslissing te maken voor hun toekomst.